Extra voordelen

Extra voordelen met de museumpas

Er zit nóg meer in je museumpas dan gratis musea en tentoonstellingen. Geniet deze zomer van heel wat leuke extra’s tijdens je museumuitstap.

nmbs museumpas

50% korting op treintickets

Je reist 5 keer aan halve prijs met de trein naar en van het museum. De NMBS-kortingscodes zitten in je account, je vindt ze hier.

Expo Happiness

€ 10 korting op de expo ‘Happiness’

Dit voorjaar maakt Plein Publiek in Brussel plaats voor een tentoonstelling waar je dolgelukkig van wordt: met je museumpas bezoek jij de immersive expo Happiness aan slechts € 5 in plaats van € 15 (VVK) of € 16 (ADK).

Mudia

Gratis rondleidingen in Mudia

Mudia nodigt je uit. Volg een rondleiding op vrijdag 21 juli (14u) over Belgische kunst of op zondag 13 augustus (14u) over moeders in kunstwerken. Of kom zaterdag 5 augustus naar de nocturne. Schrijf je op voorhand in via info@mudia.be of 02 549 60 49. (Alleen in het Frans)

Gratis gezinspakket in Texture

Gratis gezinspakket in Texture

In Texture neemt Staf Stekel je kinderen van 6 tot 12 jaar mee op sleeptouw. Als pashouder krijg jij dit pakket vol raadsels en verrassingen helemaal gratis.

Musea van de Kuurstad

Gratis museumboek ‘Guerre & Paix’ in Musea van de Kuurstad

Hoe verliep de Grote Oorlog in Spa? Het verhaal ‘Guerre & Paix’ (FR) legt het glashelder uit. Vraag je cadeau (t.w.v. € 20) in de Musea van de Kuurstad.

Museum van de misdaad

Gratis zomerlectuur in het STAM

Wat goede crimilectuur om je zomer extra pit te geven: haal je gratis exemplaar van het OKV-magazine 'Museum van de misdaad' (NL/FR) in het Stadsmuseum Gent (t.w.v. € 4).

Keramis

Gratis koffie of thee in Keramis

Geen betere afsluiter voor een bezoek aan Keramis, Centrum van de Keramiek dan een gratis koffie of thee uit - jawel - een keramieken kopje.

Gratis koffie of korting in de shop

Gratis koffie of korting in de shop van het Wetenschappelijk Cultuurcentrum

In het Wetenschappelijk Cultuurcentrum - ULB kies je tussen twee cadeaus: een dampende kop koffie of 10% korting in de museumshop.

Jenevermuseum borrel

Een borrel of frisdrank in het Jenevermuseum

Een bezoek aan het Jenevermuseum is niet compleet zonder borrel. Pashouders krijgen er eentje gratis. Schol!

Talbot House café

Koffie en kidstour bij Talbot House

Ooit ontving deze plek soldaten. Nu ben jij er welkom om hun verhalen te ontdekken. Bovendien krijg je gratis koffie of thee in de tuin én een kleurplaat en kidstour voor kleinsten.

Bezoekscentrum Terra Nova

Gratis audiogids in Bezoekerscentrum Terra Nova

In Bezoekerscentrum Terra Nova plons je in de geschiedenis van de stad Namen. Dat is nóg boeiender met een bijhorende audiogids.

Promenade Brel Wandeling

Op wandel met Brel

De Brel Stichting laat museumpashouders kennismaken met het Brussel van Jacques Brel voor € 5 in plaats van € 12. Wandel door de stad met een audiogids en verlies jezelf in zijn stem, chansons en anekdotes.

Het Steen

1+1 gratis in Het Steen

In The Antwerp Story reis je door de stad én de tijd. Als pashouder mag je een +1 meenemen die geen entree hoeft te betalen.

Nationale Bank - Extra voordeel museumpas

Een boek van het Museum van de Nationale Bank

Dit museum doet je het prachtige boek ‘Diepe Indruk’ cadeau over de geschiedenis van de Drukkerij van de Nationale Bank.

Dru!f

Gratis notitieboekje in Bezoekerscentrum Dru!f

Leg je observaties uit onze musea voortaan vast in een fruitig notitieboekje. Vraag je gratis exemplaar in Dru!f, huis van de tafeldruif.

Gratis speelkaarten

Gratis speelkaarten in het Speelgoedmuseum

Haast je! De eerste 500 museumbezoekers die hun kind(eren) meenemen naar het Speelgoedmuseum, krijgen een gratis set speelkaarten met een print naar keuze.

Kunsthal Extra City

Korting in de shop van Kunsthal Extra City

Museumpashouders genieten uitzonderlijk 10% korting op alles in de shop van Kunsthal Extra City. Op een selectie van boeken krijg je zelfs tot 50% korting.

Korting in de shop van Z33

Korting in de shop van Z33

Ook zot van museumshops? In die van Z33 Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur in Hasselt krijg je als pashouder 5% korting.

 mima-millennium-iconoclast-museum-of-art

10% korting in de shop van MIMA

Hippe posters, puzzels, lectuur of een pennenzak: in de shop van het MIMA - Millennium Iconoclast Museum of Art krijg je 10% korting met je museumpas.

centrale-for-contemporary-art

10% korting in de museumshop van CENTRALE

Niet alleen de expo’s van het Brusselse CENTRALE for contemporary art zijn de moeite. De museumshop is dat ook. En met jouw museumpas koop je alles uit het gamma van CENTRALE aan 10% korting!

Computermuseum

10% korting in de shop van het Computermuseum

Van muismatten tot boeken, postkaarten en magneten: laat je gaan in de shop van het NAM-IP Computermuseum, want als pashouder geniet je 10% korting.

iMAL

5% korting in de shop van iMAL

Neem een souvenir mee na je bezoek aan het Brusselse iMAL, want pashouders krijgen de boeken en andere hebbedingen aan 5% korting.

10% korting in de shop van Musée du Malgré-Tout

10% korting in de shop van Musée du Malgré-Tout

Ga na je reis door de prehistorie ook nog even snuffelen in de shop van Musée du Malgré-Tout. Je krijgt er als pashouder 10% korting!

Wellington Museum korting

10% korting in de shop van het Wellington Museum

Gefascineerd door het verhaal van de Slag bij Waterloo? Bezoek de museumshop van het Wellington Museum en profiteer van 10% korting.

Aquarium-Museum

Korting in de museumshop van het Aquarium-Museum

Het is feest in de museumshop van het Aquarium-Museum in Luik, want dankzij je museumpas krijg je 20% korting op een beestige mok of een ludieke poster.

Fotomuseum Charleroi

Korting op smoothies en ijs in het café van het Fotomuseum

Hou na je toer door het Fotografiemuseum in Charleroi nog even halt in het café voor een frisse afsluiter: op vertoon van je museumpas slurp je smoothies en sorbet aan 15% korting.

MigratieMuseumMigration

Sleutelhanger in het MigratieMuseumMigration

Fris je sleutelbos op met een kleurrijke hanger. In het MigratieMuseumMigration koop je er tijdelijk een voor slechts € 1 i.p.v. € 3.

Autrique kronikas

Gratis exemplaar van Kronikas #2 in het Autrique-Huis

Erfgoed gegoten in een stripverhaal: het Kronikas-magazine (FR/EN) is tijdelijk gratis voor pashouders. Vraag je exemplaar in het Autrique-huis.

mudel-museum-van-deinze-en-de-leiestreek

50% korting op de catalogus van mudel

Hou de kunst van de Leiestreek dicht bij jou met de museumcatalogus van mudel. Met je museumpas betaal je slechts € 2,5 i.p.v. € 5.

TAMAT

Schilderachtige postkaart in TAMAT

Dat tapijten echte kunstwerken kunnen zijn, bewijst TAMAT, Museum voor Wandtapijten en Textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel. Pashouders krijgen zo’n kunstwerk gratis, in de vorm van een postkaart.

Westfront Nieuwpoort

Postkaarten in Bezoekerscentrum Westfront

Niets zo leuk als vakantiekaartjes sturen, toch? Maak iemand blij met groetjes uit Westfront Nieuwpoort. Op vertoon van je museumpas krijg je er een set postkaarten cadeau.

 

Nog geen museumpas?

Bezoek een jaar lang meer dan 225 Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil, voor maar € 59.

Dit is de museumpas:

  • Vaste museumcollecties: met je museumpas kan je de permanente tentoonstellingen van alle deelnemende musea gratis bezoeken.
  • Tijdelijke expo's: ook tijdelijke tentoonstellingen kan je met de museumpas gratis of met fikse korting bezoeken.
  • Zoveel tips: via e-mail, Facebook en Instagram krijg je boeiende tips om uit te kijken naar je volgende bezoek.

Bestel je museumpas ›

Mijn museumpas
Meld je aan voor de digitale museumpas